İki Gözümüz Olduğu Halde Neden Tek Bir Görüntü Var?
İki gözümüzü de açmış olsak tek gözümüzü de açmış olsak aşağı yukarı aynı görüntüyü görüyoruz. Peki o zaman iki göze sahip olmanın avantajı ne? Ya da gerçekten gördüğümüz görüntü aynı mı?
İki gözümüzü de açmış olsak tek gözümüzü de açmış olsak aşağı yukarı aynı görüntüyü görüyoruz. Peki o zaman iki göze sahip olmanın avantajı ne? Ya da gerçekten gördüğümüz görüntü aynı mı?
Fizikçi Thomas Young tarafından gerçekleştirildiği için Young deneyi olarak da anılan çift yarık deneyi, ışığın o güne kadar bilinenden farklı olarak yalnızca parçacık değil aynı zamanda dalga özelliği de olduğunu ortaya çıkarmıştır. Gelin Young deneyi nedir yakından bakalım ve bilimsel tarih çerçevesinde önemini inceleyelim.
ABD merkezli teknoloji devi Meta, metaverse yatırımlarına devam ederken bugün de yeni bir etkinlik gerçekleştirdi. Dev şirket, ‘Connect’ ismi …
Aslında tavuklar ve güvercinler, biz insanlar gibi, kafalarını hareket ettirdiklerinde görüş açıları sabit kalmaz. Yani onlar kafalarını …
Sabahları uyanıp yeni bir güne başladığınızda çevrenizi buzlu bir camın ardından gördüğünüzü hayal edin. Üstelik anlık bir durum da değil; gün …
Son derece güçlü ‘kozmik motorlar’ diyebileceğimiz kara delikler, insanların en çok merak ettiği, en gizemli kozmik cisimlerin başında geliyor …
Elimizle kovmamıza rağmen inatla üzerimize gelmelerinin nedeni, vücudumuzun onlar için adeta bir açık büfe olmasıdır. Vücudumuzun gün içinde …
Lakrimal açıklık denen bu anatomik yapı, gözde bulunan lakrimal papilla adlı doku çıkıntısının içinde bulunan bir kanaldır ve lakrimal kanal adı …
Aslında Çinlileri, Japonları veya Korelileri birbirinden ayırt etmekte zorlandığımız gibi onlar da bizleri ayırt etmekte zorlanıyor. Çapraz-ırk …
Sokakta yürürken, bir kafede otururken veya parkta dolaşırken, yani kısaca çok fazla insanın olduğu bir yerdeyken bazen içimizi bir huzursuzluk …