
Thief Simulator – İnceleme
Simülasyon oyunları konusunda son zamanlarda çok fazla oyunun çıktığını önceki incelemelerimde belirtmiştim. Thief Simulator – İnceleme ile yazımda değineyim.
Özellikle meslek ve meslek dışı durumların oyun dünyasına entegre edilmesi ile ilgili çok fazla fikir üretildiğini söylemiştim. Bazıları çok yararlı bazıları ise sadece hayal ürünü olarak mevcutlar. İşte illegal bir fikir ürünü olarak karşımıza “Thief Simulator” çıkıyor. Geliştiricisi Noble Muffins olan ve yayımcısı ise PlayWay S.A. ve Console Labs S.A. olan firmalar çok değişik bir fikri ürün haline getirip oyun severlerle buluşturmuşlar. Tabi ne kadar yararlı olabilir?
Aslında sadece bir oyun diyerek geçebiliriz ama etik anlamda çok olumlu diyemem. Bir hırsızı canlandırıyorsunuz ve bilgisayarınıza veya telefon ile size verilen hırsızlık işlerini yapmaya çalışıyorsunuz. Tabi her seferinde zorluk derecesi daha fazla artsa da sizde ona göre seviyenizi arttırıp para kazandıkça ekipmanlarınızı geliştirip daha da sağlam bir şekilde işleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Farklı bir his ve farklı bir bakış açısı gerçekten.

Thief Simulator : Ev ile ilgili ufak keşiften sonra ayar çekin derim
Oyunun yayımcısı aslında birçok oyunun da simülasyon olarak piyasaya çıkmasında emeği geçenlerden. “Car Mechanic Simulator”, “House Flipper” ve “Cooking Simulator” gibi oyunlarla adından çok söz ettiren bir firma. Simülasyondan farklı olarak da birçok oyunu oyun severler ile buluşturmuş.

Thief Simulator : Uzaktan izlemek her zaman bir adım öne taşır
Oyunun grafikleri güzel görünse de bazı durumlar gözden kaçmıyor değil. Mesela karakterlerin saçmalaması söz konusu olabiliyor. Ya da hiç olmadık yerden polisleri siz görmeseniz de görülmüş gibi oyun görüldüğünüze dair uyarı verebiliyor. Oyun ara sıra güncellense de sadece bazı yeni özellikler ekleniyor. En son hata düzeltmesi 2019 yılının aralık ayında yapılmış mesela.

Thief Simulator : Alıştırma her zaman geliştirir
Oynanabilirlik ise standart simülasyon oyunlarında olduğundan farklı değil. Tabi zaman zaman hatalar ile cebelleşseniz de en baş ağrıtanı grafikler konusundaki hatalar. Onun haricinde tam olarak klavye ve fare ile uyumlu bir oyun deneyimi sunuyor sizlere. Tabi soygunu yapacağınız yere kadar arabanızla kendiniz gidiyorsunuz. Bu da kısmi de olsa amaçtan farklı şeyleri size yaptırıyor oyun.
Sistemsel olarak bir durum dikkatimi çekti. Hem tavsiye edilen hem de en az sistem gereksinimlerinde 8 GB Ram istiyor oyun. Tabi aynı olarak bir de en az 5 GB boş alan. Oyunun Türkçe dili de desteklediğini söylemem gerekiyor. Oyunda her şeyi çalabiliyorsunuz. Ama dediğim gibi çok büyük beklentiler ile oyunu almayı düşünmeyin.
Simülasyon oyunu olarak hırsızlık teması işlenen ilk oyun olduğu için atmosfer konusunda önceden bir deneyim olmadığından sıradan demem yanlış olmaz sanırım. Sonuçta yapmanız gereken verilen işi halledebilmek için en iyi zulaya saklanıp, temiz bir şekilde işi hızlıca bitirip oradan ayrılmak. Tabi birileri sizi görüp polise haber vermeden önce. Bu durum sizi biraz baskı altına alabilir. Çünkü görüldüğünüzde yeniden başlamanız gerekiyor.
Genel olarak baktığınızda oyun iyi gözükse de sadece eğlence arayanlar için diyebilirim. Yani oyun sizi büyük beklentilere sokmadığı gibi bir merakın giderilmesi amacı ile de olmuş gibi duruyor. Alıp oynayıp rafa kaldırabileceğiniz bir oyun gibi düşünün. Sürükleyiciliği uzun değil ve 15-20 saat gibi bir oynanışı en fazla olacaktır. Tavsiyem fiyatı da uygun gözükse de indirim ile almanız. Yani fiyatını tam olarak hak etmiyor bence. Tabi karar yine sizin.
İyi oyunlar…