Sony, Robotlar İçin Yeni ‘Tutma’ Teknolojisini Tanıttı

Tuttukları nesneyi anlayıp ona göre güç uygulayacaklar
Nesneyi elinden düşürmeden tutma ve çeşitli objelere göre el pozisyonunu ayarlama konularına değinen Sony, uygulanan gücün ve tutma şeklinin nasıl çalıştığını anlattı.
Bu bağlamda robotların elindeki sensörler, aralarında durmakta olan objenin iki yöne doğru olan uzaklığını ölçüyor ve objeyi ortalayıp o şekilde tutuyor. Bu da daha objeyi alamadan düşürmelerinin önüne geçiyor.
Uygulanan gücün ayarlanması konusunda da işler farklı bir hal alıyor. Burada, dokunmayı algılayan sensörler, obje sıkıldıkça ortaya çıkan ağırlık değişimini ölçüyor ve böylece robot, objeyi tutmak için gereken en küçük güç miktarını kullanıyor.
Bu da videoda da görüldüğü üzere ister farklı şekillerde patatesler ister bir adet gül, isterse de bir karton bardak olsun tutma konusunda sorun yaşanmamasını sağlıyor.

Cevap Yaz