Şub 22
Mustafa Uzunyılmaz
Paylaş
Oppo, halihazırda kendi NPU MariSilicon X çipine ve MariSilicon Y adlı bir bağlantı çipine sahip ancak gerçek bir çipseti bulunmuyor.
Şirket, Tayvan’ın Hsinchu kentindeki bir yabancı yatırım forumunda konuşan bir Mediatek yöneticisine göre, rekabet gücünü korumak için gerçek bir çipsetine sahip olmak istiyor. İçeriden biri, üreticinin çiplerini çoktan banta çıkardığını ve 2024’te piyasaya çıkaracağını ortaya çıkardı. Yani şirketin entegre devreler için tasarım süreci zaten tamamlanmış durumda ve ürün üretime gönderilmeye hazır.
Önceki raporlar, Oppo’nun Pekin, Shenzhen ve Şangay da dahil olmak üzere Çin genelinde entegre devre tasarım merkezleri kurmak için yaklaşık 1,4 milyar dolar fazla yatırım yaptığını zaten ortaya koymuştu.