Plastikten Oluşan Kayalar Keşfedildi!
Bilim insanları, insanların yaşamadığı Brezilya’nın Trindade Adası’nda plastikten oluşan kayalara rastladı.
Bilim insanları, insanların yaşamadığı Brezilya’nın Trindade Adası’nda plastikten oluşan kayalara rastladı.
İnsanoğlu, 20. yüzyıldan bu yana akılalmaz büyüklükte teknolojik atılımlara imza attı. Bu süreçte karşımıza çıkan en büyük sorunlardan biri, ürettiğimiz tüm büyük miktarda bilgiyi ve veriyi nereye, nasıl depolayacağımızdı. Peki bu sorunun çözümü, aslında bunca zaman gözümüzün önünde miydi?
Mustafa Kemal Atatürk, kuracağı yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin modern bir ülke haline gelmesi için gençleri eğitim maksadıyla Avrupa’ya yolladı. İhsan Ketin de 1930’ların başında Almanya’ya giden bu özel öğrencilerden biriydi ve hikâyesi böyle başladı…
Bilim haber sitesi ‘Live Science’ ‘Hayalet’ gibi bilim tarafından çözülemeyen ve açıklanamayan 10 olayı haberleştirdi. İşte bilimin açıklayamadığı ve çözmeye çalıştığı 10 ilginç olay…
Yapılan Araştırmalara göre sürekli ışık kirliliği insanların gökyüzünü gözlemlemesini giderek zorlaştırıyor. Yapay ışık kirliliğinin bitki ve hayvanları da etkilediği ortaya çıktı.
Neredeyse her büyük deprem sonrasında gündeme gelen “diplomasız gök bilimci” Frank Hoogerbeets, elbette ki aslında bir ‘deprem kahini’ değil. Peki nasıl oluyor da depremleri günler öncesinden tahmin edebiliyor?
Maddenin en basit biçimleri olan elementler, Dimitri Mendeleyev ile periyodik cetvel haline getirilmiştir. Kimya derslerinden dolayı oldukça yakın tanıdığımız periyodik tablo, bünyesinde çeşitli bilgiler barındırmaktadır. Bu yazımızda, üstünde onlarca çalışma yapılan periyodik cetvel özelliklerini ve enteresan bilgileri listeledik.
Bilim insanları, uzun araştırmalar sonucu evrendeki maddenin, karanlık maddenin ve karanlık enerjinin evrende ne kadar yer kapladığını hesapladı.
Alman bilim insanları, gökyüzünde endişe verici bir gelişme yaşandığına dikkat çekerek, “Yıldızlar hızla kayboluyor” dedi. Kaybolma olayına sebep olarak da, ‘Işık kirliliği’ gösterildi.
İnsanlar, mikroskop icat edilmeden önce de cinsiyet ve üreme gibi konulara dair doğru sayılabilecek fikirlere sahipti. Ancak, 17. yüzyılın sonlarına kadar kimse spermin ne olduğunu bilmiyordu. Peki, keşfeden bilim insanının dahi tiksinmesine sebep olacak sperm, nasıl keşfedildi?